Een hele avond lang dompelen onze jonge curators het publiek onder in de verschillende Congolese dans- en muziekstijlen. Deze avond wordt een ode aan de Congolese cultuur met live muziek, zang en dans.

Mirage, Mardoche & Rodrinho brengen met een live band verschillende muzikale stijlen van de klassieke Rumba en Sebene tot moderne Congolese popmuziek. Ook een aantal dansers laten jullie kennismaken met een aantal typische moves en danspassen. Dit en nog enkele verrassingen zorgen ervoor dat dit een onvergetelijke avond wordt!

 

19 uur DJ

20 uur optredens

Ontdek de Congolese cultuur in de bib: Curatorschap Leading the Youth

BLOC 2030 vraagt Antwerpse jongeren om als curator de collectie van de bib mee te bekijken en uit te breiden. Heritier E. Mansongi, Benit David Ndunguidi Ngika en Nathan Kinanga Sivulula van Leading the Youth delen hun interesses met jullie via een eigen selectie aan boeken, films en muziek, en een zelf samengesteld programma van workshops, concerten en activiteiten. BLOC 2030 begeleidt en ondersteunt de jongeren in hun traject.

Back to Congo is onderdeel van Living Luchtbal, de derde editie van Project Kunstwijk, een multidisciplinair festival waarbij amateurs en professionele kunstenaars het podium delen en hun talent tonen op verschillende locaties in de wijk. 

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Ticket: 6 euro
  • Kansentarief: 2 euro