Proeverij Ferme Dranken

door Santé vzw

Tijdens deze degustatie maak je kennis met verrassende smaken van verschillende gefermenteerde dranken, zoals waterkefir, gemberbier en kombucha. Na een toelichting door Liesbet van Santé, proeven en ruiken we volop. De gewenste bacteriën in de gefermenteerde dranken zijn een rijkdom voor je darmflora en supergezond. Liesbet legt de verschillende werkwijzen om te fermenteren uit, en samen zoeken we naar de ferme drank die aansluit bij jouw smaakpalet. Afsluiten doen we met het maken van je eigen starterkit die je nadien mee naar huis neemt.

 

Liesbet Wouters is afkomstig uit Wilrijk en startte zo’n vijf jaar geleden met fermentatie. Tijdens haar job op een kruidenkwekerij verzamelde ze al langer overschotten om daar confituren en siropen van te maken. Toen ze oude bewaarmethodes ontdekte, besloot ze zich erin te verdiepen. Magie in een potje, zo omschrijft ze het fermenteren.

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Tickets: 4 euro
  • Kansentarief: 2 euro
  • 4-beurtenkaart: 12 euro
  • 4-beurtenkaart kansentarief: 6 euro

Extra

+ 16

Vergeet niet na aankoop van een beurtenkaart je plek te reserveren via coluchtbal@antwerpen.be of 03 543 90 30.