Kimchi is een traditioneel gerecht uit de Koreaanse keuken. Het woord ‘kimchi’ betekent verzonken groente en verwijst naar de bereidingswijze, waarbij kolen en groente worden gefermeteerd. Doorheen de eeuwen begon men andere specerijen toe te voegen aan het fermentatieproces. Zo ontstonden intussen reeds honderden verschillende soorten kimchi die variëren in smaak en kleur. Tijdens de proeverij leer je 2 soorten kimchi bereiden en proef je verschillende andere varianten.
 

Liesbet Wouters is afkomstig uit Wilrijk en startte zo’n vijf jaar geleden met fermentatie. Tijdens haar job op een kruidenkwekerij verzamelde ze al langer overschotten om daar confituren en siropen van te maken. Toen ze oude bewaarmethodes ontdekte, besloot ze zich erin te verdiepen. Magie in een potje, zo omschrijft ze het fermenteren.

Opgelet! Breng 2 beugelpotten (500 ml) mee om je eigen bereiding mee naar huis te nemen.

Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Tickets: 6 euro
  • Kansentarief: 2 euro
locatie
  • BLOC 2030
  • Columbiastraat 110
  • 2030 Antwerpen