In oktober komen de ‘World Inter-School Rope Skipping Championships’ naar Luchtbal. Dit is een internationale wedstrijd voor scholen uit de hele wereld. Om ons alvast voor te bereiden halen we alle touwen boven voor deze Luchtbar.

Touwtje springen, dat kan iedereen, maar club Hipe Skip uit Merksem laat zien dat het ook een echte sport is! Geniet van hun show, maar probeer het vooral ook zelf eens.

Sta je liever met beide voeten op de grond? Speel dan samen met Buurtsport andere leuke spelletjes met touwen. Of doe mee met een workshop Figure Weaving. Kinderen maken hier hun eigen kunstwerken met gerecycleerde touwen. Of wat dacht je van lassowerpen? Met een echte lasso probeer je een (kartonnen) koe te vangen!

Ook de volwassenen houden we aan het lijntje. Vanaf 17 uur kunnen zij aan de slag met koord en de traditionele macramétechnieken leren. Bij macramé worden draden geknoopt tot patronen. Hiermee maak je bijvoorbeeld armbandjes of plantenhangers.


Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis

bekijk ook in cc

Workshop Macramé

Met Atelier Rojo

wo 4 sep 2019 - 17.00 uur

Voor de gelegenheid neemt Atelier Rojo je mee naar de wereld van geknopte touw, macramé. Leer al doende een aantal macramé knopen en maak je eerste eigen macraméwerkje.