‘Voilà!' zei de vos (en andere dierenpraat)

Anna’s Steen

Over een vlieg en haar geliefde, de kikker, en wat daar van komt. Over een kip die heerlijke stenensoep maakt en over een haas en een muis die elkaar eeuwige liefde beloven tot ze samen ten onder gaan. Over een wedstrijdje hardlopen, een blinde mol , een vioolspelende krekel, een fier hert, een koppige ezel en over een hongerige vos die zin heeft in een heerlijke malse eend.

Voilà! zei de vos is gebaseerd op oeroude fabels.

Alain Rinckhout en Bart Embrechts vertellen en spelen deze korte verhalen op een heel onverwachte manier, hedendaags, grappig, uitdagend, spannend, stout en speels. Met meer venijn in de staart en vooral niet al te belerend. Dus vergeet De la Fontaine, Grimm en Wald Disney ! Kortom, fabels zoals u ze nog niet gehoord en gezien hebt.

‘Want dieren zijn precies als mensen met dezelfde mensen wensen en dezelfde mensen streken…!

Anna’s steen wil vooral kwaliteitsvolle jeugdliteratuur op een beeldrijke, muzikale en originele manier op de planken te zetten. Helder, licht, met een eenvoud die de verbeelding aanspreekt en een gelaagdheid waardoor de voorstellingen zowel voor kinderen als volwassenen boeiend zijn.

Van en met: o.a. Alain Rinckhout, Bart Embrechts, Lorelinde Hoet, Miep Embrechts, An Lombaerts en een nog onbekende acteur /muzikant.


volzet

volzet

Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Prijs per leerling: 4 euro

Extra

Leeftijd: 1e & 2e leerjaar (1e graad)

Vraag gratis vervoer aan bij De Lijn via dynamoOPWEG