De Bib opent weer op 5 januari!

Een nieuw jaar, een nieuw gebouw

Voor de kerstvakantie verlieten we de gezellige tijdelijke bib in de Montrealstraat om eindelijk onze intrek te nemen in de vernieuwde bib in BLOC 2030. Er is heel wat veranderd in het ontmoetingscentrum, maar het is vooral de nieuwe bib die in het oog springt. Naast de bibbalie waar je bib-abonnementen kan aanvragen, A-kaarten kan krijgen, en materialen kan reserveren, vind je hier voortaan ook het onthaal van BLOC 2030 waar je tickets kan kopen voor onze voorstellingen en workshops.

De bib is helemaal opnieuw ingericht met aparte zones voor kinderen, tieners, jongeren en volwassenen. Voor elke leeftijdsgroep is er een aangepaste collectie boeken, strips en DVD’s die je voortaan kan ontlenen aan ons zelfuitleentoestel. Er is een gezellige zithoek voor de allerkleinsten waar we regelmatig  activiteiten en voorleesmomenten organiseren.

De jongerenhoek is een interactieve zone in de bib met een thematische collectie rond urban topics, slam poetry, black lives matter, black history month, etc. Je vindt er boeken, graphic novels, magazines, films maar ook activiteiten over relevante (inter)nationale thema’s die jongeren aanspreken. Voor studenten voorzien we comfortabele studieplekken.

In de leeshoek kan je kranten en tijdschriften lezen (op papier of op de tablet) bij een lekkere tas koffie of thee.