Twee meisjes lijken in niets op elkaar. Voor de een is de wereld een chaotische plek waar het gevaar om elke hoek loert. De ander treedt het leven met open vizier tegemoet, stoer en onbevreesd. Het toeval brengt hen samen. Aangewezen op elkaar, sluiten ze een verbond.   

BAZAR is een verhaal over de kracht van verbeelding en de moed om het leven aan te gaan. Een mix van meeslepende muziek, een zweem van suspense, huiver en humor. 

Aminata Demba is gefascineerd door de relatie tussen volwassenen en kinderen in extreme situaties. Voor BAZAR is dit de wereld vandaag, die op drift lijkt te zijn. Onheilsberichten uit het dagelijkse nieuws, oorlogsbeelden, het besef dat mensen die je dierbaar zijn dood kunnen gaan: kinderen nemen dit alles als een spons in zich op. Maar wat doe je als je fantasie op hol slaat en je helemaal opslokt? Als je de chaos in je hoofd niet meer de baas kunt door een overvloed aan prikkels?

Net als bij De binnenkamer van Binta (Laika 2020, selectie Het Theaterfestival 2021) haalt Aminata inspiratie uit gesprekken en workshops met kinderen en volwassenen.
 
CONCEPT Aminata Demba 
TEKST Aya Sabi
REGIE Michai Geyzen
SPEL Aminata Demba & Anne-Laure Vandeputte
MUZIEKCOMPOSITIE Sam Gysel
SCENOGRAFIE Elke Thuy en Bruno Herzeele
KOSTUUM Nikè Moens
LICHTONTWERP Caroline Mathieu
DRAMATURGIE Mieke Versyp
PRODUCTIE & TECHNIEK Laika
IN COPRODUCTIE MET Perpodium
MET DANK AAN Cronos Invest
MET DE STEUN VAN Vlaamse Gemeenschap en Tax Shelter van de Belgische federale overheid

Praktisch

afbeelding moeilijkheisgraagd
genre
prijzen
  • Prijs per leerling: 5 euro

Extra

Leeftijd: 5e & 6e leerjaar (3e graad)