Les Triadours met Retour Bxl-Paris

Foyer Soigné

Met Foyer Soigné mikken we op al je zintuigen.

Eerst verrast onze chef je met een lekkere maaltijd. Als toetje serveren wij aansluitend nog een fijn optreden.  Géén honger… geen probleem, je kan uiteraard ook enkel naar het optreden komen kijken.

In Retour Bxl-Paris wordt het publiek meegenomen op een muzikale reis doorheen het repertoire van twee chansonniers en iconen die het Franse chanson kleur gaven: Edith Piaf en Jacques Brel.

Edith Piaf, de lyrische straatmus, zag volgens de legende het levenslicht op het trottoir van één van de armste wijken van Parijs. Het verschil in afkomst kon niet groter zijn met Jacques Brel, geboren in een welgesteld milieu in Schaarbeek. Beiden groeiden uit tot de belangrijkste stemmen van het Franse lied. Hun nummers ontbloten de Franse ziel: romantisch, een tikkeltje impulsief en bovenal nostalgisch.

Beleef een onvergetelijke rit van de bruisende stad ‘Bruxelles’ naar de stad van de liefde ‘Paris’ met de wondermooie songs van Piaf en Brel!

Mireille VaessenMartine de Kok en Sam Pasternak ontroerden met Edith! in volle coronaperiode ons publiek tot tranen toe. Dit voorjaar werd Mireille Vaessen uitgeroepen tot winnaar van het Concours De La Chanson - Prix Liesbeth List.

 

 

Mireille Vaessen (zang). Studeerde Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck en ging op tournee met o.a. Hugo Claus.

Martine de Kok (piano, accordeon & zang). Studeerde Kleinkunst aan Studio Herman Teirlinck en piano aan de Jazz-Studio. In 2011 stond ze in de finale van het Utrechts Kleinkunstfestival. In het verleden werkte ze samen met o.a. Herman van Veen en Maarten Westra Hoekzema.

Sam Pasternak speelt al vanaf zijn acht jaar viool en ging al heel snel met zijn vader mee optreden. Daarnaast bespeelt hij gitaar en  cello.

Retour BXL ParisPraktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • concert + eten: 10 euro
  • Concert: 4 euro
  • concert + eten kansentarief: 8 euro
  • Concert kansentarief: 2 euro

Extra

Het optreden start om 20 uur

De maaltijd wordt geserveerd tussen 18.30  & 19.30 uur  (reserveren aangewezen, beperkt aantal plaatsen)

bekijk ook in cc

Johnny Trash & Shakedown Tim spelen hun favoriete Urbanusliedjes

Foyer Soigné

vr 17 feb 2023 - 18.30 uur

Tijdens Foyer Soigné geniet je de leukste Urbanusliedjes in een nieuw jasje van Johnny Trash en Shakedown Tim met een lekkere maaltijd vooraf.