Verbouwingen

Co Luchtbal werd BLOC 2030

tekening van gevel BLOC 2030

BLOC 2030 wordt verbouwd. BLOC 2030, JES, Buurtsport, Webpunt, Atlas/Open Inloop Taal en Huis van het Kind slaan de handen in elkaar om een veelzijdig aanbod rond cultuur, vrije tijd, sport, vorming en ontmoeting te brengen voor jong en oud.

Afgelopen jaar verzamelden we heel wat ideeën uit de wijk voor een nieuwe naam voor Co Luchtbal. Een jury koos er de beste namen uit waarop jij kon stemmen.

De stemmen werden geteld en ‘BLOC 2030’ kwam als winnaar uit de bus. Het vroegere ‘Co Luchtbal’ draagt sinds 1 januari 2020 die nieuwe naam.  

De stad Antwerpen werkt aan een nieuw BLOC 2030!

Vorig jaar renoveerden we het achterste deel van BLOC 2030. Nu wordt er gewerkt aan de voorkant van het gebouw en aan de bibliotheek. We vernieuwen de gevel en krijgen een nieuw onthaal, een moderne bibliotheek, extra lokalen voor activiteiten en een gezellige foyer.

Tijdens de werken blijft BLOC 2030 open. De ingang is tijdelijk aan de zijkant in de Perustraat. Door de werken kunnen locaties van activiteiten veranderen. Voor de meest actuele informatie kan je steeds terecht aan ons onthaal en op www.bloc2030.be

Tijdelijke bibliotheek

Sinds 1 oktober 2019 kan je boeken en DVD’s uitlenen in onze tijdelijke bibliotheek in de Montrealstraat 6, aan de achterkant van basisschool De Optimist. Uiteraard kan je ook altijd terecht in de andere bibliotheken van de stad Antwerpen.

Hier is een plannetje met de locatie van de tijdelijk bib.

Webpunt

In de tijdelijke bib zijn geen computers. Als je een computer nodig hebt, kan je nog steeds terecht in het webpunt in BLOC 2030. Je kan er een computer met internet gebruiken, scannen, printen en kopiëren. Heb je vragen dan helpen medewerkers je graag verder. Je kan er ook computercursussen volgen.

Het webpunt is open op dinsdag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.45 uur, en op woensdag en donderdag van 13.30 tot 16.45 uur.

A-kaarten en Sorteerpasjes

A-kaarten aanmaken en sorteerpasjes opladen kan in de bib en aan het onthaal van BLOC 2030.

Zaalverhuur

Door de verbouwingen verhuren wij geen zalen of lokalen tijdens het seizoen 2019-2020.