Verbouwingen

Co Luchtbal wordt BLOC 2030

 Het Co Luchtbal wordt verbouwd. Co Luchtbal, JES, Buurtsport, Webpunt, Atlas/Open Inloop Taal en Huis van het Kind slaan de handen in elkaar om een veelzijdig aanbod rond cultuur, vrije tijd, sport, vorming en ontmoeting te brengen voor jong en oud.

De afgelopen maanden verzamelden we heel wat ideeën uit de wijk voor een nieuwe naam voor Co Luchtbal. Een jury koos er de beste namen uit waarop jij kon stemmen.

De stemmen werden geteld en ‘BLOC 2030’ kwam als winnaar uit de bus. Het huidige ‘Co Luchtbal’ zal vanaf 1 januari 2020 die nieuwe naam dragen.  

De stad Antwerpen werkt aan een nieuw Co Luchtbal!

Vorig jaar renoveerden we het achterste deel van Co Luchtbal. Binnenkort starten de werken aan de voorkant van het gebouw en aan de bibliotheek. We vernieuwen de gevel en krijgen een nieuw onthaal, een moderne bibliotheek, extra lokalen voor activiteiten en een gezellige foyer.

Tijdens de werken blijft Co Luchtbal open. De ingang is tijdelijk aan de zijkant in de Perustraat. Door de werken kunnen locaties van activiteiten veranderen. Voor de meest actuele informatie kan je steeds terecht aan ons onthaal en op www.bloc2030.be

Tijdelijke bibliotheek

Van 11 juli tot en met 30 september is de bibliotheek gesloten. In die periode verhuizen we alles naar een andere plek. Vanaf 1 oktober kan je boeken en DVD’s uitlenen in onze tijdelijke bibliotheek in de Montrealstraat 6, aan de achterkant van basisschool De Optimist.

Tijdens de sluiting van de bib kan je je boeken extra lang bijhouden (tot 10 oktober) of je kan ze vanaf 20 augustus binnenbrengen aan het onthaal van Co Luchtbal. Uiteraard kan je ook altijd terecht in de andere bibliotheken van de stad Antwerpen.

Hier is een plannetje met de locatie van de tijdelijk bib.

Webpunt

In de tijdelijke bib zullen geen computers zijn. Als je een computer nodig hebt, kan je nog steeds terecht in het webpunt in Co Luchtbal. Je kan er een computer met internet gebruiken, scannen, printen en kopiëren. Heb je vragen dan helpen medewerkers je graag verder. Je kan er ook computercursussen volgen.

Het webpunt is open op dinsdag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.45 uur, en op woensdag en donderdag van 13.30 tot 16.45 uur.

Sorteerpasjes

Sorteerpasjes opladen kan in de bib en aan het onthaal van Co Luchtbal. Tijdens de sluiting van de bib kan je nog steeds terecht aan het onthaal in de Columbiastraat 110. Enkel tijdens de zomersluiting (van 11 juli tot 18 augustus) is het niet mogelijk om je pasje op te laden.

Zaalverhuur

Door de verbouwingen verhuren wij geen zalen of lokalen tijdens het seizoen 2019-2020.