Verbouwingen

Co Luchtbal werd BLOC 2030

tekening van gevel BLOC 2030

BLOC 2030 wordt verbouwd. BLOC 2030, JES, Buurtsport, Webpunt, Atlas/Open Inloop Taal en Huis van het Kind slaan de handen in elkaar om een veelzijdig aanbod rond cultuur, vrije tijd, sport, vorming en ontmoeting te brengen voor jong en oud.

Afgelopen jaar verzamelden we heel wat ideeën uit de wijk voor een nieuwe naam voor Co Luchtbal. Een jury koos er de beste namen uit waarop jij kon stemmen.

De stemmen werden geteld en ‘BLOC 2030’ kwam als winnaar uit de bus. Het vroegere ‘Co Luchtbal’ draagt sinds 1 januari 2020 die nieuwe naam.  

De stad Antwerpen werkt aan een nieuw BLOC 2030!

Vorig jaar renoveerden we het achterste deel van BLOC 2030. Nu wordt er gewerkt aan de voorkant van het gebouw en aan de bibliotheek. We vernieuwen de gevel en krijgen een nieuw onthaal, een moderne bibliotheek, extra lokalen voor activiteiten en een gezellige foyer.

Tijdens de werken blijft BLOC 2030 open. De ingang is tijdelijk aan de zijkant in de Perustraat. Door de werken kunnen locaties van activiteiten veranderen. Voor de meest actuele informatie kan je steeds terecht aan ons onthaal en op www.bloc2030.be

Tijdelijke bibliotheek

Tijdens de verbouwingen kan je boeken en DVD’s uitlenen in onze tijdelijke bibliotheek in de Montrealstraat 6, aan de achterkant van basisschool De Optimist. Uiteraard kan je ook altijd terecht in de andere bibliotheken van de stad Antwerpen.

Hier is een plannetje met de locatie van de tijdelijk bib.

Ondertussen zijn de werken aan BLOC 2030 bijna afgerond. We hebben enkele weken tijd nodig om alle boeken te verhuizen en de nieuwe bib in te richten. Daarom zal de bibliotheek gesloten zijn vanaf vrijdag 20 november. Op dinsdag 5 januari zien we jullie graag terug in de nieuwe bibliotheek in BLOC 2030. 

Tijdens de sluiting wordt de leentermijn van materialen uit Bibliotheek Luchtbal automatisch verlengd tot 12 januar 2021. je kan je boeken en DVD's ook bij elke andere bibliotheek van de stad Antwerpen of vanaf 20 november aan het onthaal van BLOC 2030.

Webpunt

In de tijdelijke bib zijn geen computers. Als je een computer nodig hebt, kan je nog steeds terecht in het webpunt. Tijdens de verbouwingswerken in BLOC 2030 verhuist het webpunt tijdelijk naar het Gemeenschapscentrum Luchtbal,  boven het OCMW. 

A-kaarten en Sorteerpasjes

A-kaarten aanmaken en sorteerpasjes opladen kan in de bib en aan het onthaal van BLOC 2030.

Zaalverhuur

Door de verbouwingen verhuren wij geen zalen of lokalen tot en met 31 januari 2021.