Bibliotheek

Bib Luchtbal sluit van 20 november tot en met 4 januari

Tijdens de verbouwingen aan BLOC 2030 kan je boeken en DVD’s uitlenen in onze tijdelijke bibliotheek in de Montrealstraat 6, aan de achterkant van basisschool De Optimist.

Hier is een plannetje met de locatie van de tijdelijk bib.

Openingsuren en contactinfo vindt u hier.

 

De werken aan BLOC 2030 zijn bijna afgerond. We hebben enkele weken tijd nodig om alle boeken te verhuizen en de nieuwe bib in te richten. Daarom zal de bibliotheek gesloten zijn vanaf vrijdag 20 november. Op dinsdag 5 januari zien we jullie graag terug in de nieuwe bibliotheek in BLOC 2030. 

Tijdens de sluiting wordt de leentermijn van materialen uit Bibliotheek Luchtbal automatisch verlengd tot 12 januari 2021. Je kan je boeken en DVD's ook inleveren bij elke andere bibliotheek van de stad Antwerpen of vanaf 20 november in de inleverbus aan de voorgevel van BLOC 2030.

 

De bib tijdens corona

Sinds 2 juni is Bibliotheek Luchtbal weer open als ‘uitleenbibliotheek’ voor het lenen en terugbrengen van bibliotheekmaterialen.
Hier lees je alles over hoe dit in zijn werk gaat, welke veiligheidsmaatregelen genomen worden en wat er wel en niet kan.

De bib is open op:

dinsdag van 10 uur tot 18 uur
woensdag van 10 uur tot 18 uur
donderdag 10 uur tot 20 uur

Het aantal materialen dat je kan lenen wordt verdubbeld.

Een mondmasker is verplicht voor bezoekers vanaf 12 jaar.

Indien je nog vragen hebt, kan je ons mailen via bib.luchtbal@antwerpen.be.

Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheekprofiel lees je digitale prentenboeken met je kroost, blader je digitaal door de krant, volg je gratis online een cursus of stream je onbeperkt kwaliteitsfilms.

Nog geen lid van de bib? Of is je lidmaatschap vervallen? Vraag dan tijdelijk een gratis consultatie-abonnement aan via het e-loket van stad Antwerpen.

Je leest er alles over de website van de Digitale bib.


Bib aan Huis

Bibmaterialen aan huis geleverd

di 18 aug 2020 - 10.00 uur tot wo 14 jul 2021 - 18.00 uur

Laat je favoriete bibliotheekmaterialen gratis bij je thuis leveren.

Babybabbel *GEANNULEERD*

Babymassage

di 1 dec 2020 - 09.00 uur

Kom samen met je baby helemaal tot rust.