‘Farfelu’ betekent zoveel als maf, bizar, extravagant. In deze voorstelling gaan we dan ook voor gek, gekker, gekst! De gevatte interactie tussen multi-instrumentalist Rémi Decker en de geprojecteerde animatiefilmpjes maakt van ‘Farfelu’ een next level cineconcert. 

Er  passeert een parade van vreemde figuren, zotte machines en bizarre beestjes. Ze worden tot leven gewekt met gebonk, gepiep, getsjak, geflatsj, en andere klanken die muzikant Rémi Decker uit z’n mouw schudt. Je ogen zullen je oren niet geloven, maar dit gebeurt allemaal live! 

De live soundtrack wordt gebracht door - intussen specialist in het genre - Rémi Decker. Als one man band matcht hij geluid en beeld op uitgekiende wijze en brengt zo niet alleen groots muzikaal spel, maar tevens een intieme precisie die de zintuigen streelt. We horen invloeden uit traditionele folk en bruitage, alsook abstracte klanken. De multi-instrumentalist switcht tussen doedelzak, gitaar, banjo, fluiten, slagwerk, duimpiano, en af en toe blaast hij zelfs op een rietje! 

Beatriz Bagulho rijgt de uitgekiende selectie van de origineelste animatiefilmpjes (2D, 3D, stopmotion) aaneen middels nieuwe visuals. Daarin verschijnt een geanimeerd alter ego van Rémi die de symbiose tussen beeld en live performance compleet maakt. 

Muziek en muzikale uitvoering: Rémi Decker 
Visuals: Beatriz Bagulho 
Assistentie animatie: Laura Miranda Moreno 
Decor: Arthur De Vuyst en Wouter Van Looy 
Techniek: Arthur De Vuyst 

Download hier de lesmap.


volzet

volzet

Praktisch

vlieg afbeelding
genre
prijzen
  • Prijs per leerling: 5 euro

Extra

Leeftijd: 1e, 2e, 3e & 4e leerjaar (1e graad & 2e graad)