Het rariteitenkabinet van Jan De Smet

Foyer Soigné

*** Maaltijd volzet - enkel nog tickets voor de voorstelling ***

Met Foyer Soigné mikken we op al je zintuigen.

Eerst verrast onze chef je met een lekkere maaltijd. Als toetje serveren wij aansluitend nog een fijn optreden.  Géén honger… geen probleem, je kan uiteraard ook enkel naar het optreden komen kijken.

 

Wedden dat U muziek straks soms ook om te lachen vindt? 

Sinds hij in 1970 door die rare microbe gebeten werd , zoekt Jan De Smet (1953) naar alle interessante uitwassen van de populaire muziek. Het resultaat is een paar ton vinyl met het meest hilarische en merkwaardige klankmateriaal van de afgelopen 80 jaar. De tijd is eindelijk rijp om dit uitzonderlijke erfgoed te ontsluiten om iedereen te laten meeluisteren naar dit fabelachtige en soms zelfs onwaarschijnlijke  aanbod. 

Het begon allemaal met een liedje van Spike Jones – (de grootste muzikale zot aller tijden) en is sindsdien geëvolueerd naar een benijdenswaardige collectie met hilarisch muzikaal vertier uit binnen- en buitenland .

 

Jan De Smet (1953) speelde van 1970 tot 1981 bij “De Snaar“, die in 1982 naadloos overging in “De Nieuwe Snaar”. Na 32 jaar toeren in binnen- en buitenland werd er met een luide knal een slotakkoord geplaatst in het Antwerpse sportpaleis tijdens de Nekkanacht 2014. Ondertussen blijft  hij ook nog gastmuzikant of bezieler van diverse muzikale projecten voor mensen van 7 tot 77 jaar en groeide de collectie “Incredible Strange Music” recht evenredig met de liefde voor alles wat zich in de “Marge” van de populaire muziek begeeft.Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • concert + eten: 14 euro
  • Concert: 8 euro
  • concert + eten kansentarief: 8 euro
  • Concert kansentarief: 2 euro

Extra

Het optreden start om 20 uur

De maaltijd wordt geserveerd tussen 18.30  & 19.30 uur  (reserveren aangewezen, beperkt aantal plaatsen)

bekijk ook in cc

The Bonnie Blues

Foyer Soigné

vr 27 okt 2023 - 18.30 uur

The Bonnie Blues is een akoestisch trio dat klinkt zoals het interbellum in een café-chantant in de Seefhoek of een vaudeville-act uit een komische zwart-witfilm. De Andrew Sisters of de Mills Brothers, maar dan vol (on)bedoelde slapstick.

Joke Emmers & Visjal Auwerx - Weg van India

Foyer Soigné

vr 22 mrt 2024 - 18.30 uur

Beklijvende verhalen en oorstrelende sitarklanken dompelen ons onder in de soms mysterieuze magie van dit aanlokkelijke veelkantige land, dat blijvend tot de verbeelding weet te spreken, en dat zoveel meer te bieden heeft dan de Taj Mahal of Bollywood.