L'Afrique c'est Chic: Samen koken

Kookworkshop

Elke tweede zaterdag van de maand wordt er samen gekookt in Co Luchtbal. Iedereen kan koken, wij bewijzen het! Elke keer werken we rond een ander thema, land of idee.

Zaterdag 12 oktober:

In oktober vindt in de hele stad het festival L'Afrique C'est Chic plaats. Daarom koken wij ook Afrikaans! Nana Dankwa leert ons Fufu met Abuna bunu (spinazie-kippensoep) maken. Fufu is een belangrijk onderdeel van de West-Afrikaanse keuken, en bijzonder lekker! En het maken van fufu is daarnaast ook een heel sportieve gebeurtenis. Kom zeker mee doen!

 


L’ Afrique c’est Chic, onder die feestelijke naam slaan ccBeDe Roma en Arenberg voor het tweede jaar op rij de handen in mekaar voor een stedelijk festival dat de kunst, de muziek en de identiteit van de Afro-cultuur overal ter wereld viert. Verspreid over verschillende locaties in de stad geniet je van 3 tot 24 oktober van diverse culturele evenementen: literaire happenings, culinaire avonden, film, comedy, fashion, dans en een breed scala aan nieuwe muziek en stijlen. Luchtbal kan dit niet zomaar laten voorbijgaan en doet ook mee!


Praktisch

afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • Gratis

bekijk ook in cc

L'Afrique c'est Chic: Sakawa

Een documentaire van Ben Asamoah

wo 9 okt 2019 - 20.00 uur

De Belgisch-Ghanese regisseur Ben Asamoah benadert het fenomeen van de sakawa, internetfraude, vanuit het perspectief van zijn landgenoten. Hij toont wie die spam mails stuurt, waarom en dat het inderdaad werkt.

L'Afrique C'est Chic: Young Creatives Fashion Show

Mode en muziek

vr 11 okt 2019 - 19.00 uur

Voor deze wervelende modeshow gaan enkele lokale designers aan de slag met traditionele Afrikaanse stoffen. Naast hun originele creaties kan je deze avond ook genieten van een aantal muziek- en dansoptredens van jong talent.